. Herhangi bir şekilde hasar yaşamanız durumunda yapmanız gereken hususlara dikkat ederek ihbarda bulunmalısınız. Bu gibi durumlarda ilk önceliğiniz yaşadığınız hasarı tutulacak rapora göre kesinleştirmeniz olmalıdır. Özellikle araç hasarlarında tek taraflı ya da yaralamalı bir hasar yaşamış iseniz, aracınızı yerinden oynatmadan mutlaka polis-jandarma ve karakol gibi emniyet güçleri ile irtibata geçmelisiniz.
. Bunun ardından geniş açılı olay yeri (cadde-sokak vs.gibi detaylar olabilecek şekilde), hasarlı araç fotoğrafları ve video görüntülerini almak hasar sürecinin hızlanması ve mağduriyetinizin önlenmesinde çok önemlidir.
. Trafik ve kasko hasarlarında karşı tarafı tekrar bulamama ihtimalinize karşılık, trafik kaza tutanağının tutulmasından sonra, olaya karışan araçlara ait poliçe, sürücülere ait ehliyet ve hasarlı araçlara ait ruhsat örnekleri veya görüntüleri mutlaka alınmalı , olay yeri ve kaza şekli fotoğraflarla belgelenmelidir. Sürücülerin ehliyetsiz ya da alkollü olma durumu fark edildiğinde olay yerinden ayrılmadan resmi makamların ilgili raporları düzenlenmesi sağlanmalıdır.
Aksi halde herhangi bir hasar talebiniz olamayacaktır. Anlaşma tutanağı bu gibi durumlar geçersizdir.
. İşyeri ve Konutlarda yaşanacak yangın hasarlarında en yakın itfaiye biriminden yangın raporu almak gerekmektedir. Bunun dışında ki diğer hasarlarda ise, ayrıntılı hasar fotoğrafları ve detaylı beyanınızla hasar ihbar sürecini başlatabilirsiniz.
. Ayrıca yaşayacağınız özel hasarlar (dask ya da tarsim hasarları gibi) için acenteliğimizle bağlantı kurabilirsiniz.
. Satın almış olduğunuz poliçelerdeki asistans hizmetlerine ihtiyaç duymanız halinde;
Ray Sigorta için 444 4 729
Anadolu Sigorta için 0.850 724 0 850
Allianz Sigorta için 0.850 399 99 99
Bupa Acıbadem Sigorta için 444 9 555 no.lu telefonları arayarak acenteliğimizin size poliçe satın alırken anlatmış olduğu hizmetlerden yararlanabilirsiniz.